Cea mai buna centrala pe lemne

Cel mai bun detector de radar
23rd noiembrie 2020
Cel mai bun antigel
24th noiembrie 2020

Cea mai buna centrala pe lemne

 

Cum sa alegi cea mai buna centrala termica pe lemne? Am testat cateva produse si am discutat cu specialistii pentru a iti face cateva recomandari de top. Fiindca nu este un produs pe care ti-l permiti anual, este bine sa consulti inainte de achizitionare un ghid de cumparaturi si pentru ca exista foarte putine informatii referitoare la aceste produse am intocmit un ghid de cumparaturi cat se poate de bine documentat. 
Atunci cand vrei sa faci economii si sa iti incalzesti propria locuinta, dar nu ai posibilitatea racordarii la reteaua de gaze, ai putea sa inlocuiesti aceasta varianta cu o centrala termica pe lemne. La noi in tara suntem la inceput de drum in ceea ce priveste alegerea unei centrale pe lemne, insa avantajele acesteia sunt cat se poate de mari pentru o locuinta precum si pentru bugetul proprietarului. Va recomand cateva produse de cea mai buna calitate, una dintre ele o folosesc la propria mea locuinta de 150 de mp iar celelalte sunt utilizate de cunoscuti. Iata modelele pe care vi le recomand top 3 centrale pe lemne si peleti;

Centrala pe lemne BURNIT cu serpentina de racire si flansa pentru arzator de peleti WBS 30 KW

Este un cazan din otel care permitea incalzirea unor suprafete mari si medii, ca si combustibil puteti utiliza lemnul, carbunii sau peletii. Aveti posibilitatea sa ii montati un arzator pentru peleti, gaz sau pentru motorina. Este o centrala termica pe lemne testata si aprobata in conformitate cu norma europeana EN 303-5. Are o usa de incarcare de dimensiuni relativ mari care va ofera posibilitatea sa introduceti lemne de pana la 50 de cm. In cazul unei supraancalziri a centralei pe lemn, aceasta are o serpentina care va racii rapid apa, principiul de functionare al acestei serpentine este ca apa rece va trece prin ea, iar cazanul va revenii la temperatura normala.

Click aici pentru detalii si pret

Vezi mai multe oferte

 

Centrala pe lemne BURNIT WBS Active 40 kW cu ventilator si automatizare , flansa pentru arzator pe peleti si serpentina de racire, 3 drumuri de fum

 Cazanul BURNiT WBS Active este cu putere de la 20kW la 110kW pentru incalzire de incaperi mari si medii. Este un cazan din otel prevazut cu controller inteligent si ventilator pentru circulatie fortata a aerului. Este construit pentru arderea de combustibil solid – lemn, brichete din lemn clasa B si carbuni. Cazan ofera posibilitatea montarii de arzator pe peleti, gaz sau motorina. Testat si aprobat conform Norma Europeana EN-303-5. AVANTAJE: Comanda electronica controleaza arderea prin gestionarea functionarii ventilatorului; posibilitate de gestionare a doua pompe – pentru incalzire centrala si pentru apa calda menajera (ACM).

Click aici pentru detalii si pret

Pachet Centrala pe lemne, brichete si carbuni Fornello A 25 kW, cu ventilator si automatizare, serpentina de racire si flansa pentru arzator cu peleti,pompa circulatie 25-60 

Este o centrala extrem de avantajoasa deoarece poti sa utilizezi de la peleti pana la lemne si carbuni, are 25 de kw ventilator si serpentine de racire, de asemenea are flansa pentru arzatorul cu peleti vas de expansiune de 25 de litrii precum si boiler termoelectric.

 

VEZI PRET PE EMAG

Care sunt avantajele oferite de cea mai buna centrala termica pe lemne

Ca in cazul oricarui produs sau serviciu, pe piata exista numeroase oferte, in schimb daca nu esti informat nu vei stii exact ce sa alegi, daca ai merge sa intrebi direct la magazin, vanzatorii de acolo au tot interesul sa isi vanda marfa, asadar nu iti vor oferii informatiile de care ai cea mai mare nevoie. Daca locuiesti la curte si nu ai un sistem de gaz in apropiere, ar fi recomandat sa te orientezi catre achizitionarea celei mai bune centrale pe lemne, de asemenea daca locuiesti in mediul rural si vrei sa incalzesti intreaga casa, ar fi o optiune la fel de potrivita. Exista centrale termice care pot functiona atat pe lemne cat si pe peleti depinde doar de tine sa alegi care dintre aceste doua optiuni iti este mai avantajoasa. In comparatie cu o centrala pe curent sau pe gaze vei avea mult mai multe avantaje in ceea ce priveste costul. O centrala pe lemne de cea mai buna calitate va avea optiunea de a arde si peleti nu numai combustibil solid cum este lemnul, asadar vei avea un avantaj mai mare in comparatie cu cele destinate doar peletilor. Pretul unei centrale pe lemne va fi mai ridicat in comparatie cu cele pe gaz sau pe curent, insa in cativa ani o sa iti amortizezi in totalitate investitia. Printre avantajele pe care le are o astfel de centrala va enumeram;
Economie – cu ajutorul unei centrale termice pe lemne vei face economii destul de mari in comparatie cu una clasica pe peleti sau una pe curent electric. Costul unui mc de lemn nu este unul foarte mare, de asemenea in afara de lemne vei mai putea utiliza si peletii pe care ii vei gasii la toate magazinele de bricolaj, acesta este avantajul oferit de cea mai buna centrala pe lemn. In comparatie cu alte tipuri de combustibil, cum ar fi gazul sau curentul electric, lemnul are un pret relativ scazut , asadar nu va fluctua ca in cazul celorlalte variante. Mai ai avantajul ca iti vei putea achizitiona tot timpul anului lemnul pe care il vei arde peste iarna.

Cat consuma o centrala pe lemne

  Daca in afara in special in tarile nordice centralele pe lemne sunt extrem de populare si de rentabile, la noi abia sunt la inceput de drum, insa vor fi o investitie extrem de rentabila. O centrala pe lemne va necesita o camera speciala in care va fi amplasata, la fel si un spatiu de depozitare pentru peleti sau lemn, in functie de ce combustibil iti propui sa alegi. Consumul unei centrale termice pe lemne va depinde de mai multi factori extrem de importanti si anume locul de amplasare al casei, daca aceasta este sau nu izolata termic, dar si in functie de ierni daca sunt mai blande sau mai geroase. Daca am lua consumul propriei mele centrale pe lemne care incalzeste o suprafata de aproximativ 120 de mp,  izolata, se consuma intr-o iarna intre 15 si 25 de metrii cubi de lemn. Costul total de incalzire al locuintei este in jur de 3000 de lei pe 5 luni de sezon rece, un metru cub de lemn uscat costa in jur de 300 si ceva de lei. In comparatie cu centralele electrice sau cele pe gaz, o centrala pe lemne iti va oferii de fiecare data o economie substantiala, este din punctul meu de vedere cea mai ieftina modalitate de incalzire a casei. Daca doriti de asemenea sa va bucurati si de un aer proaspat in locuinta pe langa un sistem de incalzire un dezumidificator ar fi ideal , vezi cel mai bun dezumidicator din oferta noastra.
Alimentarea – odata ce ati montat centrala pe lemne in camera special destinata acesteia, va trebuii ca pe timpul iernii sa o alimentati cu lemn sau peleti, de asemenea centralele pe care vi le recomandam au si posibilitatea de alimentare cu carbuni. Sunt alternative convenabile din punct de vedere al achizitiei la fel ca si lemnul, le veti gasii disponibile si la magazinele de bricolaj. Aceste produs au si un sistem de incarcare automata , insa in aceasta situatie nu veti putea utiliza decat peletii.
Menu Suna Acum