Cea mai buna centrala pe lemne
23rd noiembrie 2020
Cea mai buna camera auto
27th noiembrie 2020

Cel mai bun antigel

Probabil ca daca ai intrat pe acest articol esti in cautarea celui mai bun antigel pentru masina ta. Am testat cu ajutorul mecanicilor cateva produse de top pe care dorim sa ti le recomandam astfel incat masina ta sa aiba o durata mai lunga de viata , alege cel mai bun antigel auto pentru motorul masii din recomandarile noastre. Vezi top produse;

Antigel Mobil Concentrat

Ofera o protectie excelenta motorului masinii tale impotriva inghetului, a coroziunii dar a incalzirii excesive a motorului. Ofera o protectie excelenta motoarelor care au blocurile din aluminiu protejaza extrem de bine radiatoarele dar si pompele de apa, are o durabilitate de 5 ani de zile.

 

 

VEZI AICI DETALII SI PRET

 

Antigel concentrat Hepu G 12

 Ofera o protectie excelenta pe tot parcursul anului atat motoarelor diesel cat si celor pe benzina. Acesta poate fi utilizat la marea majoritate a producatorilor auto.

 

   VEZI AICI DETALII SI PRET 

 

 

 

Antigel Motul Concentrat

Acest tip de antigel este un produs de top recomandat de marea majoritate a mecanicilor din intreaga lume, chiar daca are un pret de achizitie putin mai ridicat cu siguranta va merita investitia pe termen lung. Este proiectat atat pentru motoarele de masini moderne cat si pentru modelele de masini mai vechi. Este o marca preferata de noi, si atunci cand ne dorim cel mai bun ulei de motor sau cel mai bun antigel pentru masina.

 

VEZI AICI DETALII SI PRET

 

Daca doriti ca masina dumneavoastra si motorul acesteia sa aiba o durata de viata mare, va trebuii sa folositi produse de cea mai buna calitate, daca uleiul este extrem de important, un factor la fel de important este si antigelul pe care il folositi. De aceea este important ca la o anumita perioada de timp sa alegeti pentru masina dumneavoastra cel mai bun antigel auto. Daca acesta lipseste din masina sau nu se afla la un nivel normal, motorul poate fi distrus aproape in totalitate la fel si garnitura de chiuluasa. In timpul iernii lipsa antigelului poate fi dezastruoasa pentru masina, in timpul verii antigelul poate fi inlocuit cu apa, in schimb in perioada de iarna apa ingheata pe instalatie iar motorul nu se va mai racii in parametrii normali ceea ce poate duce la incalzirea excesiva a acestuia si spargerea blocului motor. Din aceasta cauza apa trebuie completata cu antigel atunci cand o introduceti in vasul de racire al masinii. Completarea antigelului o puteti face si dumneavoastra in situatia in care nivelul acestuia va scadea. Antigelul nu trebuie ales la intamplare ci trebuie sa tineti cont de caracteristicile fiecarei masini in parte, aceste date sunt specificate de catre fiecare producator de autoturisme. In situatia in care alegeti un antigel neadecvat sau unul de slaba calitate blocul motor poate avea de suferit daune iremediabile. Antigelul are rolul de a racii masina in timpul mersului, deoarece motorul se incinge la cateva mii de grade.

Cum sa alegeti cel mai bun antigel auto

Daca pe piata exista antigeluri auto intr-o mare varietate de nuante, sunt doar 2 tipuri care stau la baza acestor cului si anume antigelul Antigelul monoetilen-glicol culorile acestuia sunt cele din paranteza ( albastră, galben, verde); Antigelul propilen – glicol de culoare rosie , mov sau roz. In primul rand va trebuii sa aflii din ce este fabricat blocul motor al masinii tale, pentru blocurile din otel va trebuii sa alegi culoarea verde, iar pentru cele din aluminiu te vei putea orienta catre o alta culoare. De asemenea va trebuii sa tii cont si de temperatura de inghet la care acesta rezista, cele mai bune au temperaturi de inghet de -50 de grade celsius. De cele mai multe ori atunci cand inlocuiesti antigelul masinii in totalitate, va trebuii sa il diluezi cu apa.

La ce interval de timp va trebuii schimbat antigelul

Opinia populara care din punctul nostru de vedere este una cat se poate de gresita considera ca antigelul nu trebuie inlocuit niciodata, ei bine lucrurile nu stau deloc asa, ca orice lichid acesta in timp isi pierde din proprietati si nu va mai racii masina in mod corespunzator. La o perioada de 2 sau 3 ani de zile acesta va trebuii inlocuit la un service autorizat. Citeste pe instructiuni daca achizitionezi un antigel cu o dilutie mai mare care nu necesita completarea cu apa sau un antigel la care va trebuii sa adaugi si apa. Atunci cand verifici vasul de expansiune si vrei sa completezi nivelul de antigel, trebuie sa fi atent ca motorul sa nu fie incins. Daca observi ca antigelul dispare din vasul de expansiune extrem de repede, va trebuii sa verifici sistemul de racire al masinii sa nu ai pe undeva pierderi, in cel mai rau caz poti avea arsa garnitura de chiuloasa.

Verifica in mod regulat antigelul auto

Antigelul din masina ta ar trebuii sa fie verificat cel putin odata pe saptamana, daca in schimb ai probleme cu pierderea acestuia ar trebuii sa il verifici in fiecare zi pana stabilesti cu exactitate motivul pentru care antigelul dispare din vasul de expansiune. In comert exista testere speciale cu care vei putea sa verifici antigelul si proprietatile acestuia si sa vezi exact la ce temperaturi rezista. In vasul de expansiune al masinii situat langa motor, ai doua masuri si anume maxim si minim, nivelul antigelului tau auto trebuie sa fie intre aceste doua valori.

 

Menu Suna Acum