Cel mai bun scaun auto pentru copii sau bebelusi cum sa il alegi

Reducereonline.ro solutia pentru cele mai bune produse
8th septembrie 2020

Cel mai bun scaun auto pentru copii sau bebelusi cum sa il alegi

Cum sa alegi cel mai bun scaun auto pentru cel mic ? De ce ar trebuii sa alegi cel mai bun scaun auto? In continuare in scurtul nostru ghid o sa iti prezentam cum sa faci cea mai buna alegere precum si cateva modele de cea mai buna calitate.

Dupa cum bine stiti legislatia din Romania prevede obligativitatea utilizarii unui scaun de copil atunci cand circulati cu un minor in autovehicul. Siguranta copilului tau este de fiecare data extrem de importanta, asadar trebuie sa alegi intotdeauna cu mare atentie cel mai bun scaun auto atat pentru confortul celui mic cat si pentru stabilitatea acestuia cand il iei in masina. Daca nu esti informat alegerea celui mai bun scaun auto pentru copii ar putea fi destul de dificila, ofertele pe piata sunt cat se poate de multe , insa nu tot ce este comercializat inseamna ca este si de calitate.

De ce este necesara achizitionarea celui mai bun scaun auto?

Nu numai in Romania legislatia prevede ca in momentul in care circuli cu un minor in masina acesta sa fie asezat pe un scaun auto, ci si in UNIUNEA eUROPEANA sunt aceste legi. Obligatia unui scaun auto de copil este pana la varsta de 12 ani pentru siguranta celui mic. Orice parinte este cat se poate de preocupat ca cel mic sa se simta confortabil si in deplina siguranta atunci cand este in masina. Chiar daca un scaun auto de copii este uneori costisitor, aici vorbim de scaunele de foarte buna calitate cu siguranta merita investitia.

Cum ar trebuii sa alegi cel mai bun scaun auto si de ce este important sa tii seama?

Multi cumparatori cauta produse ieftine cu speranta ca acestea sunt si de calitate, ei bine lucrurile nu stau intotdeauna asa, nu tot ce este ieftin inseamna ca este si bun. Un scaun la un pret extrem de ieftin nu va fi o alegere pe termen lung, daca vrei sa te bucuri atat tu cat si copilul tau de scaun o lunga perioada, ar fi indicat sa achizitionezi un scaun auto de copil la un prfet mediu, poate ca vei mai face inca un copil, iar daca achizitionezi unul de calitate il vei putea folosii si cu acesta. Scaunul de copil va trebuii sa il alegi in functie de varsta celui mic, de certificarile acestuia si de dimensiuni. Trebuie sa tii cont de asemenea de confortul pe care cel mic il are in scaunul auto. Un parinte caruia ii pasa de propriul copil va face intotdeauna o alegere informata si va cumpara un scaun auto de cea mai buna calitate.

In functie de ce vei alege scaunul de copil

Greutatea copilului este un aspect cat se poate de important in achizitia scaunului potrivit, acestea sunt fabricate in functie de greutatea copilului dar si de varsta acestuia. Exista scaune de copii sau scaune de bebelusi asa ca mare atentie pe care dintre acestea le alegi. La achizitionarea produsului trebuie sa citesti cu mare atentie descrierea scaunului auto.

Un scaun auto pentru copil va avea de fiecare data si certificari, asta inseamna ca respectivul produs a fost testat si verificat de specialisti inainte de lansarea acestuia pe piata, aceste certificari fac parte din conditiile de siguranta pe care ti le vor oferii scaunul. Scaunele de buna calitate sunt testate la impacte frontale ale masinii, sunt prevazute cu centuri de siguranta pentru securizarea celui mic. Pe eticheta scaunului auto de buna calitate va trebuii sa fie inscriptionat simbolul E, acesta inseamna ca respe ctivul produs a fost verificat inainte de vanzare.

Exista mai multe tipuri de scaune si anume;

Scaunul auto care se amplaseaza cu fata catre spatele masinii – acest tip de produs este destinat in special bebelusilor cu varsta de pana la 15 luni, avand in vedere ca oasele lor nu sunt inca destul de bine dezvoltate, se atasaza in acest fel produsul deoarece cel mic nu ar suporta coliziunea frontala si si-ar putea fractura gatul in timpul impactului nedorit cu o alta masina. Aceasta este o reglementare stabilita de autoritati , pana cand cel mic nu atinge greutatea de 9 kg, scaunul auto ar trebuii amplasat in acest fel. Aici exista scaune de tip scoica sau scaune de tip carucior pentru aceasta varsta. Scaunele auto pentru copii nu sunt confectionate pentru ca cel mic sa doarma foarte mult timp in ele, acestia ar trebuii sa aiba o pozitie plana in timpul somnului, pentru ca in scaunul de copil nu se vor simtii confortabil.

Scaunul de copii si care este orientat catre fata masinii , acesta este destinat pentru copii cu varsta de pana la 4 ani de zile. Acest tip de scaun auto este dotat cu centuri pentru prinderea copilui, acestea se pot desface pe masura ce va creste cel mic.

Designul scaunului auto de copil

Acesta este un aspect cat se poate de important, scaunul trebuie sa aiba un design atragator pentru ca cel mic sa se simta placut in el. Acesta nu ar fi primul aspect atunci cand alegi scaunul, insa nu trebuie deloc neglijat mai ales pentru cei cu o varsta foarte mica. Culoarea inchisa atunci cand alegi scaunul auto este de preferat, sa nu uitam ca cei mici trebuie sa manance si sa bea lichide frecvent, asadar ar trebuii sa ti cont de asta atunci cand alegi scaunul auto potrivit. Scaunele de buna calitate vor avea o husa care poate fi indepartata si se poate spala, in acest fel vei pastra o igiena deosebita si un mediu cat se poate de sanatos si curat. Exista scaune de copii de buna calitate care au inclusiv un suport pentru sticla sau pentru pahare. Producatorul scaunului de copil auto de cea mai buna calitate este si el important, exista producatori de top si producatori mai putin cunoscuti, recomandarea noastra este sa alegi unul cu experienta chiar daca asta poate insemna uneori si un pret putin mai mare.

Montarea scaunului auto

Un scaun de buna calitate va permite o montare usoara, il vei putea lega cu centura de siguranta a masinii pentru o mult mai buna stabilitate. Trebuie avut in vedere modul in care se va fixa scaunul si pozitia acestuia in masina. In afara de scaunele auto clasice care se prind cu ajutorul centurilor de sigutranta mai exista si produsele Isofix care sunt prevazute cu propriul sistem de prindere. AUtomobilele de productie mai noua au un sistem propriu de Isofix pentru a putea atasa cat se poate de usor scaunul auto. Varsta pana la care copilul tau va trebuii sa stea in scaunul auto atunci cand calatoresti cu el nu este un criteriu atat de important ca inaltimea acestuia, ea trebuie sa fie de pana la 125 de cm, peste aceasta limita de inaltime nu va mai trebuii sa ai atasat la masina un scaun auto pentru copil. Amplasarea cea mai sigura a scaunului atunci cand calatoresti cu cel mic in masina ar fi pe centrul banchetei din spate, in acest fel daca prin absurd vei avea un impact cel mic va fi mai ferit.

De unde sa achizitionezi cel mai bun scaun auto

Varianta online este cat se poate de buna, aici vei putea sa consulti mai multe oferte si sa citesti caracteristicile si descriierile fiecarui produs. Pe langa faptul ca este mai usor, este si cat se poate de comod deoarece nu trebuie sa pleci de acasa, mai mult decat atat cei care comerializeaza scaune auto pentru copii iti vor livra pachetul cumparat online la adresa. Cu ajutorul scurtului nostru ghid cu siguranta vei face o alegere cat se poate de buna si vei alege un produs de cea mai buna calitate, pentru tine ne-am informat cat se poate de bine pentru a achizitiona un scaun auto care sa ofere confort si siguranta celui mic.

Call Now Button Menu