Cum sa iei examenul de permis in 12 pasi usor de parcurs

Cum sa beneficiezi de cea mai buna solutie pentru rent a car Bucuresti
13th decembrie 2019
Cu inchirieri auto Bucuresti ajungi rapid si in siguranta la destinatie in orice moment
9th ianuarie 2020

Cum sa iei examenul de permis in 12 pasi usor de parcurs

Pentru obtinerea permisului de conducere, pregatirea temeinica este cea mai importanta, insa totul poate deveni stresant si frustrant, in special in momentul in care elevul incepe sa citeasca Codul Rutier si descopera ca nimic nu pare sa aiba noima. De asemenea, in procesul de invatare sunt implicate si costuri mari, ceea ce va pune foarte multa presiune suplimentara pe elev. Adaugand in aceasta ecuatie si presiunea care provine de la prieteni si cunoscuti, este lesne de
inteles de unde provine tot stresul si care sunt cele mai importante motive pentru esec.

Specialistii de la ChestionareAuto.ro ofera toate sfaturile necesare pentru ca examenul de permis sa poata fi luat cat mai usor, inca de la prima incercare.

Acumularea experientei in mai multe conditii de drum si trafic

Este foarte important ca elevul sa se pregateasca in mai multe conditii de trafic sau de drum. In acest sens se recomanda comunicarea cu instructorul, astfel incat orele de condus sa fie programate in mai multe momente ale zilei. S-a constatat ca cea mai mare aglomeratie este dimineata, iar seara este de asemenea un moment cu trafic intens in care elevul se poate familiariza si cu prezenta luminilor. Pentru ca sunt foarte multe persoane examinate, uneori elevii pot intalni aceleasi conditii de trafic experimentate in timpul scolii.

Atentia acordata parerii persoanelor apropiate

Sunt foarte multi elevi ai scolii de soferi care preiau imediat presiunea impusa de cei din jurul lor. In aceasta situatie, cel mai prudent ar fi ca nu toata lumea sa stie ca urmeaza examenul, pentru a evita obiceiul celor din jur de a judeca in cazul unui esec.

Rezolvarea testelor online

Inainte de proba teoretica elevul isi poate face o parere cu privire la cunostintele acumulate rezolvand teste online pe site-uri de specialitate. Aceasta metoda poate fi folosita si pentru a invata dupa ce a fost parcursa teoria, deoarece exercitiul este mama invataturii.

Atentie la zvonuri si pareri preconcepute

Este foarte important sa nu se acorde foarte multa atentie zvonurilor. Ele vin de la oameni care aveau asteptari nerealiste si nu au invatat niciodata foarte bine pentru a promova examenul. In realitate niciun examinator nu va pica o persoana care nu are abateri grave de la legislatie. De asemenea, nu este posibil sa nu fie trecut examenul teoretic atunci cand elevul este pregatit si a facut deja suficiente teste.

Alegerea unor trasee complexe

Este important ca in timpul scolii elevul sa conduca pe drumuri grele. Pentru acest aspect este foarte importanta comunicarea cu instructorul pentru ca acesta sa mearga pe drumuri inguste sau inclinate, prin intersectii complexe in care elevul sa dovedeasca foarte bine ca stie regulile de circulatie, astfel incat sa evite accidentele. O astfel de idee este esentiala pentru a trece examenul de permis cu succes.

Intrebarile ajuta la sedimentarea cunostintelor

Foarte multi elevi sunt pusi in dilema si uneori nu inteleg anumite manevre sau notiuni teoretice. In aceasta situatie rusinea nu are loc si elevul trebuie sa puna intrebari. Instructorul trebuie sa raspunda la ele cu rabdare, astfel incat elevul sa inteleaga foarte bine totul. Instructorii si profesorii care se ocupa de legislatie sunt platiti din banii elevului si rolul lor este acela de a oferi raspunsurile la intrebari, indiferent de cat de nesemnificative ar fi acestea.

Organizarea este primul pas pentru invatare

Este foarte important sa fie construit un plan pentru a invata rapid si eficient toate notiunile. Desigur elevul trebuie sa faca zi de zi teste auto si chestionare, insa va trebui de asemenea sa reciteasca si notiunile anterior mentionate cu scopul de a le consolida.

Tehnica inelelor de ceapa

O varianta optima este aceea de a alege o tehnica de invatare care sa dea roade. Tehnica inelelor de ceapa este una dintre ele. Se va incepe invatarea cu bazele, acestea fiind asemanate cu mijlocul cepei, dupa care in jurul bazei vor fi asimilate si alte informatii si cunostinte necesare, in modul in care inelele de ceapa se aseaza in jurul radacinii. Tehnica este utilizata de foarte multi oameni inclusiv de medici sau fizicieni pentru ca da roade rapid si eficient.

O stare de spirit buna

Inainte de examen conteaza foarte mult starea elevului. Atunci cand elevul ajunge la examen deja stresat are mai multe sanse sa se piarda in timpul probei practice si sa faca chiar si greseli pe care in timpul orelor de practica nu le-a facut niciodata cum ar fi sa piarda din vedere indicatoare importante, sa nu vada pietoni si alte astfel de actiuni care pot atrage calificativul respins. Este important ca elevul sa ajunga calm la examen.

Abordarea oricarei situatii noi cu rabdare si atentie

Este posibil ca in timpul examenului elevul sa se intalneasca cu situatii noi. In fond, nicio zi nu seamana cu alta in totalitate si nici conditiile de trafic nu sunt identice mereu. Spre exemplu, poate fi ceata. Este posibil ca in timpul orelor de practica sa nu fi fost niciodata ceata ceea ce inseamna ca instructorul nu avea cum sa pregateasca elevul in acest sens. In astfel de situatii se recomanda abordarea problemei cu calm si cu mare atentie. Daca din diverse motive drumul nu este vizibil, se recomanda incetinirea si chiar oprirea in siguranta.

Atentie la pietoni

Este foarte important ca elevul sa fie atent la pietoni in momentul probei practice. Statistic acestia sunt cei mai usor de trecut cu vederea si foarte multi elevi pica examenul din cauza asta. Inainte de trecerile de pietoni este cel mai prudent ca elevul sa incetineasca.

Atentie la indicatoare

Indicatoarele sunt foarte importante. Din cauza faptului ca elevii nu cedeaza prioritatea celorlalti participanti la trafic atunci cand le este indicat acest lucru, ajung sa fie respinsi la examenul de permis, iar exemplele sunt numeroase in acest sens. Este foarte important ca elevul sa ia in calcul faptul ca el pleaca de pe loc de la un stop, atunci cand o masina vine pe drumul principal, deci tentativa de a ii intra in fata va fi soldata cu esuarea testului. Rabdarea este cea mai importanta in acest sens. Se recomanda ca elevul sa faca totul pentru a evita sa deranjeze ceilalti participanti la trafic, respectand intotdeauna indicatoarele.

Menu Suna Acum