Serviciile-de inchirieri-autoturisme

Cum sa alegem o masina de inchiriat
21st noiembrie 2015
Rezervari auto Bucuresti in decembrie
25th noiembrie 2015

Serviciile-de inchirieri-autoturisme

Daca ati calatorit  frecvent pana acum in interes de afaceri intr-o tara straina stiti de existenta serviciilor de tip rent a car. Studii recente au relevat faptul ca marea majoritate a oamenilor de afaceri care calatoresc in alte tari, au inchiriat masini. In fiecare tara exista multe companii de inchirieri auto, dar cum o alegem cel mai bun pret si cele mai bune servicii? Prin acest articol incercam sa va oferim sfaturi pentru alegerea unei  firme de rent a car. In majoritatea tarilor exista serviciile de rent a car oferite de companiile multinationale insa acestea practica tarife mult mai mari decat agentiile locale de inchirieri masini. In concluzie ar fi bine sa ne orientam catre o agentie locala de inchirieri auto cu care sa negociem preturile in functie de bugetul pe care il aveti la dispozitie.
Alegerea masinii.
La fel de importanta ca si alegerea firmei de rent a car este si alegerea tipului de masina cu care urmeaza sa calatorim. Daca urmeaza sa calatorim insotiti de mai multe persoane si avem o multime de bagaje, ideal ar fi sa ne orientam catre inchirierea unui suv sau a unei masini din gama compact cu un volum mai mare al portbagajului. Daca sunteti singur si doriti sa faceti economii orientati-va catre alegerea unei masini mai mici si cu un consum scazut de carburant. De asemenea este foarte important sa ne interesam ce transmisie are masina, daca pana acum am fost obisnuiti sa conducem autoturisme cu transmisie automata, acelasi tip trebuie sa-l alegem si la inchiriere. Trebuie sa rezervati masina cu cel putin o saptamana inainte sa ajungeti la destinatie, pentru a beneficia de reduceri.
Conducatorul auto: ideal ar fi sa conduceti doar dumneavoastra masina, daca veti desemna un al doilea sofer veti avea de achitat taxe suplimentare pe care le percep de obicei firmele de inchirieri auto. De obicei masinile inchiriate au asigurari rca si casco precum si rovigneta inclusa in pretul de inchiriere iar in contractul semnat se afla doar numele dumneavoastra, in concluzie nu imprumutati masina si altui sofer.
Raspunderea soferului: in cazul in care ati inchiriat o masina inainte ca aceasta sa va fie predata va trebui sa achitati contravaloarea serviciilor precum si garantia (depozitul). In cazul in care sunteti implicat intr-un accident rutier, iar vina este a dumneavoastra compania de rent a car nu isi asumea nici o responsabilitate in ceea ce priveste eventualele despagubiri pe care le veti solicita. Ideal ar fi sa conduceti prudent si fara viteza mare pentru a evita aceste situatii neplacute, care va pot pune in pericol viata atat dumneavoastra cat si celorlalti participanti la trafic.
Verificati cu atentie masina inchiriata inainte sa o preluati: inainte de a semna contractul ar fi bine sa va uitati cu atentie la eventualele avarii pe care le poate avea masina. Daca majoritatea firmelor de inchirieri auto nu va opresc garantia in cazul unor zgarieturi mici, exista si firme care vad o oportunitate de profit prin oprirea garantiei. Va sfatuim sa verificati cu mare atentie masina inainte sa va urcati la volanul acesteia.

Menu Suna Acum