Ce trebuie sa stii despre soferul aditional atunci cand inchiriezi o masina

Inchirieri auto pentru vacanta
11th mai 2023
Cum sa obtii servicii avantajoase de inchirieri auto
7th iunie 2023

Ce trebuie sa stii despre soferul aditional atunci cand inchiriezi o masina

Unul dintre aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand inchiriezi o masina in Bucuresti este soferul aditional. Acesta este un serviciu care iti permite sa adaugi o alta persoana care poate conduce masina inchiriata, in afara de tine. Soferul aditional poate fi util daca vrei sa imparti responsabilitatea condusului cu cineva, daca vrei sa ai mai multa siguranta pe drum sau daca vrei sa eviti oboseala la volan. Soferul aditional are aceleasi conditii ca si soferul principal, adica trebuie sa aiba varsta minima, permisul de conducere valabil si o carte de identitate sau un pasaport. De asemenea, soferul aditional trebuie sa fie mentionat in contractul de inchiriere si sa semneze acesta. In functie de compania de inchirieri auto, soferul aditional poate implica un cost suplimentar sau poate fi gratuit. Unele companii ofera gratuitate pentru soferul aditional daca acesta are o autorizatie de transport. Inainte de a inchiria o masina in Bucuresti, este bine sa te informezi despre optiunea de sofer aditional si sa compari ofertele diferitelor companii. Astfel, poti alege cea mai avantajoasa varianta pentru tine si pentru cei care te insotesc. Soferul aditional poate fi o solutie practica si confortabila pentru calatoriile tale cu masina inchiriata.

Daca vrei sa inchiriezi o masina in Bucuresti, trebuie sa stii ca poti opta pentru un sofer aditional. Acesta este un serviciu care iti permite sa adaugi o alta persoana care poate conduce masina inchiriata, in cazul in care tu nu poti sau nu vrei sa o faci. Soferul aditional trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si soferul principal: varsta minima, permis de conducere valid, carte de identitate sau pasaport. De asemenea, soferul aditional trebuie sa fie mentionat in contractul de inchiriere si sa plateasca o taxa suplimentara, care variaza in functie de compania de rent a car. Unele companii ofera gratuitate pentru soferul aditional, daca acesta detine o autorizatie de transport. Avantajele unui sofer aditional sunt destul de multe daca optati pentru inchiriere auto in Bucuresti click aici

Poti imparti responsabilitatea si oboseala condusului, mai ales pe distante lungi. Poti beneficia de mai multa siguranta si confort, poti evita eventualele amenzi sau probleme in cazul unui control rutier sau al unui accident. In concluzie, soferul aditional este o optiune utila si convenabila atunci cand inchiriezi o masina in Bucuresti, care iti ofera mai multa flexibilitate si libertate. Iata cateva aspecte importante pe care trebuie sa le stie clientul care vrea sa imparta cu altcineva responsabilitatea inchirierii unei masini;

Varsta minima

Dacă doriți să închiriați o mașină în România, trebuie să știți că există anumite condiții pe care trebuie să le îndepliniți. Una dintre ele este vârsta minimă acceptată de companiile de închirieri auto. Aceasta poate varia în funcție de firma pe care o alegeți, dar în general este de 19  sau 21 de ani. De asemenea, trebuie să aveți un permis de conducere valabil de cel puțin un an de zile . Acestea sunt cerințele de bază pentru a putea închiria o mașină, dar fiecare companie poate avea și alte reguli specifice, așa că vă recomandăm să verificați cu atenție contractul de închiriere înainte de a semna. Este extrem de important sa fi bine informat atunci cand ai nevoie de o masina de inchiriat.

Permis de conducere

Dacă doriți să închiriați o mașină ca șofer adițional, trebuie să aveți un permis de conducere valabil. Acesta este un document obligatoriu pentru a conduce pe drumurile publice. Vă rugăm să prezentați permisul de conducere la momentul închirierii mașinii atunci cand sunteti in prezenta unui reprezentant al companiei.

De mentionat ca soferul aditional are aceleasi beneficii si responsabilitati ca si cel care inchiriaza, de aceea este important sa respectati cu atentie regulile de circulatie dar si cerintele pe care compania de rent a car le are in contract. Daca ainevoie in perioada urmatoare de oferte de inchirieri auto Bucuresti Otopeni iti punem intotdeauna la dispozitie solutii personalizate.

Menu Suna Acum
× Whatsapp